De Stefani, Prosecco VALDOBBIADENE Superiore DOCG Brut
Kód: 1133Související produkty
Detailní popis produktu
Prosecco Superiore, které vyniká jemným a přetrvávajícím perlením.
Je výborné jako aperitiv podávaný s předkrmy nebo jako přípitek.
Barva: světle slámová s zelenými odlesky
Buket: Ve vůni intenzivní tóny zlatého jablika a květy akácie.
Chuť: Střední tělo, sametové a osobitá dochuť.
Vinařství De Stefani, Veneto.
Apelace DOCG
Odrůda Glera
Barva bílá (slámově žlutá)
Alkohol 11,5 %
Sklizeň ruční v období 10. září – 10. října
Objem 0,75 l
Zbytkový cukr 8 g/l
Teplota podávání: 4 – 6 C
Vhodné párova s risotem na dýni, rybí carpacio a mořské plody.
Náš tip na párování: gnocchi restované na másle se šalvějí zdobené parmezánem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodina De Stefani pochází z Refrontolo, malé vesnice v Benátsku, jak je uvedeno v oficiálních dokumentech z roku 1624. Na těchto kopcích, v oblasti Conegliano Valdobbiadene, která je zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO, v roce 1866 zakladatel Valeriano De Stefani identifikoval jedinečný terroir pro výrobu vynikajících vín. Jeho syn Valeriano, druhá generace, inspirovaný pečlivou manželkou Angelinou, zahájil tradici, kterou De Stefanis vždy dodržovali: naprostá oddanost kvalitě bez kompromisů. Třetí generace, Tiziano, po absolvování studia enologie a vinařství v roce 1958 na prestižní vinařské škole v Conegliano, začal vyrábět červená a bílá vína také v oblasti Piave Valley, nedaleko Benátek. Tato oblast mezi Jaderským mořem a Dolomity má půdu složenou z "caranto" – směsi bílé hlíny a minerálů. Zde, ve Fossalta di Piave, se nachází sídlo a sklepy vinařství. Dnes čtvrtá generace, Alessandro De Stefani, spolu s manželkou Chiara a syny Marcem a Paolem, vyrábí vína, která získávají vysoká hodnocení od nejdůležitějších světových průvodců, a to podle principů organického a biodynamického zemědělství, z velmi hustě vysazených starých vinic, zaměřujících se na původní odrůdy.