De Stefani
Rodina De Stefani pochází z Refrontolo, malé vesnice v Benátsku, jak je uvedeno v oficiálních dokumentech z roku 1624. Na těchto kopcích, v oblasti Conegliano Valdobbiadene, která je zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO, v roce 1866 zakladatel Valeriano De Stefani identifikoval jedinečný terroir pro výrobu vynikajících vín. Jeho syn Valeriano, druhá generace, inspirovaný pečlivou manželkou Angelinou, zahájil tradici, kterou De Stefanis vždy dodržovali: naprostá oddanost kvalitě bez kompromisů. Třetí generace, Tiziano, po absolvování studia enologie a vinařství v roce 1958 na prestižní vinařské škole v Conegliano, začal vyrábět červená a bílá vína také v oblasti Piave Valley, nedaleko Benátek. Tato oblast mezi Jaderským mořem a Dolomity má půdu složenou z "caranto" – směsi bílé hlíny a minerálů. Zde, ve Fossalta di Piave, se nachází sídlo a sklepy vinařství. Dnes čtvrtá generace, Alessandro De Stefani, spolu s manželkou Chiara a syny Marcem a Paolem, vyrábí vína, která získávají vysoká hodnocení od nejdůležitějších světových průvodců, a to podle principů organického a biodynamického zemědělství, z velmi hustě vysazených starých vinic, zaměřujících se na původní odrůdy.
Extra suché delikátní prosecco s nižším obsahem zbytkového cukru do 3 g/l.
Původní odrůda severu Itálie modrých hroznů Raboso z nové řady Redentore, kterou charakterizují biologické principy výroby bez přidaných siřičitanů. Odrůda Raboso Piave je nejnámější původní odrůdou na vinohradech v údolí řeky Páv. Vyniká potenciálem dlouhodobého zrání a víno je tak předurčeno archivaci, Zaujme jemnou tříslovinou a vyšší kyselinkou, která se snoubí s intenzivní vůní černých třešní a ostružin. Barva: Intenzivní rubínová s granátovými odlesky. Buket: Dominantní tóny zralých třešní, malin s jemnými květinové tóny fialky a koření. Chuť: Příjemné třísloviny a dobrá struktura s plnějším tělem.
Stránka 1 z 1 - 12 položek celkem