De Stefani
Rodina De Stefani pochází z Refrontolo, malé vesnice v Benátsku, jak je uvedeno v oficiálních dokumentech z roku 1624. Na těchto kopcích, v oblasti Conegliano Valdobbiadene, která je zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO, v roce 1866 zakladatel Valeriano De Stefani identifikoval jedinečný terroir pro výrobu vynikajících vín. Jeho syn Valeriano, druhá generace, inspirovaný pečlivou manželkou Angelinou, zahájil tradici, kterou De Stefanis vždy dodržovali: naprostá oddanost kvalitě bez kompromisů. Třetí generace, Tiziano, po absolvování studia enologie a vinařství v roce 1958 na prestižní vinařské škole v Conegliano, začal vyrábět červená a bílá vína také v oblasti Piave Valley, nedaleko Benátek. Tato oblast mezi Jaderským mořem a Dolomity má půdu složenou z "caranto" – směsi bílé hlíny a minerálů. Zde, ve Fossalta di Piave, se nachází sídlo a sklepy vinařství. Dnes čtvrtá generace, Alessandro De Stefani, spolu s manželkou Chiara a syny Marcem a Paolem, vyrábí vína, která získávají vysoká hodnocení od nejdůležitějších světových průvodců, a to podle principů organického a biodynamického zemědělství, z velmi hustě vysazených starých vinic, zaměřujících se na původní odrůdy.

Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brut je symbolem nádherných kopců severně od Benátek, které jsou součástí světového dědictví UNESCO. Právě zde dozrávají hrozny pro toto výjimečné Prosecco, které vyniká jemným a přetrvávajícím perlením. Ideální volba jako aperitiv nebo přípitek, k rybě, těstovinám či rizotu.

Původní odrůda severu Itálie modrých hroznů Raboso z nové řady Redentore, kterou charakterizují biologické principy výroby bez přidaných siřičitanů. Odrůda Raboso Piave je nejnámější původní odrůdou na vinohradech v údolí řeky Páv. Vyniká potenciálem dlouhodobého zrání a víno je tak předurčeno archivaci, Zaujme jemnou tříslovinou a vyšší kyselinkou, která se snoubí s intenzivní vůní černých třešní a ostružin. Barva: Intenzivní rubínová s granátovými odlesky. Buket: Dominantní tóny zralých třešní, malin s jemnými květinové tóny fialky a koření. Chuť: Příjemné třísloviny a dobrá struktura s plnějším tělem.

Oblíbená odrůda modrých hroznů Refosco z nové řady Redentore kterou charakterizují biologické principy výroby bez přidaných siřičitanů.

Prosecco Rosé s lehkou, svěží a harmonickou chutí a elegantní lososovou barvou. Je vhodné pro každou příležitost. Skvěle se hodí jako aperitiv, k předkrmům, rybím pokrmům a grilovaným krevetám či langustám.
Stránka 1 z 1 - 12 položek celkem