De Stefani, Redentore Raboso

Kód: 599
299 Kč
Skladem

Původní odrůda severu Itálie modrých hroznů Raboso z nové řady Redentore, kterou charakterizují biologické principy výroby bez přidaných siřičitanů.

Odrůda Raboso Piave je nejnámější původní odrůdou na vinohradech v údolí řeky Páv. Vyniká potenciálem dlouhodobého zrání a víno je tak předurčeno archivaci, Zaujme jemnou tříslovinou a vyšší kyselinkou, která se snoubí s intenzivní vůní černých třešní a ostružin.

Barva: Intenzivní rubínová s granátovými odlesky.

Buket: Dominantní tóny zralých třešní, malin s jemnými květinové tóny fialky a koření.

Chuť: Příjemné třísloviny a dobrá struktura s plnějším tělem.

1_1 2_1 3_1

Detailní informace

Garance kvality
Garance kvality
v celé široké nabídce vín.
Odborní someliéři
Odborní someliéři
poradí s výběrem, volejte 722 625 625.
Rodinné vinařství
Rodinné vinařství
kde se snoubí tradice s kvalitou.
Rychlé doručení
Rychlé doručení
vína až k vám domů.

Detailní popis produktu

Zapojte svoje smysly a poznejte Raboso

 

Původní odrůda severu Itálie modrých hroznů Raboso z nové řady Redentore, kterou charakterizují biologické principy výroby bez přidaných siřičitanů.

Odrůda Raboso Piave je nejnámější původní odrůdou na vinohradech v údolí řeky Páv. Vyniká potenciálem dlouhodobého zrání a víno je tak předurčeno archivaci, Zaujme jemnou tříslovinou a vyšší kyselinkou, která se snoubí s intenzivní vůní černých třešní a ostružin.

 

Barva: intenzivní rubínová s granátovými odlesky

Buket: dominantní tóny zlralých třešní, malin, jemné květinové tóny fialky a koření.

Chuť: Příjemné třísloviny a dobrá struktura s plnějším tělem.

 

Vinařství De Stefani, Veneto.

Apelace DOC

Odrůda Raboso

Ročník: 2022

Alkohol 13,5 %

Objem 0,75 l

Zbytkový cukr 2 g/l

Teplota podávání: 19 – 18 C

Vhodné párovat se salámy, dušeným hovězím nebo grilovaným masem. Zralejší sýry.

Redentore

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Rodina De Stefani pochází z Refrontolo, malé vesnice v Benátsku, jak je uvedeno v oficiálních dokumentech z roku 1624. Na těchto kopcích, v oblasti Conegliano Valdobbiadene, která je zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO, v roce 1866 zakladatel Valeriano De Stefani identifikoval jedinečný terroir pro výrobu vynikajících vín. Jeho syn Valeriano, druhá generace, inspirovaný pečlivou manželkou Angelinou, zahájil tradici, kterou De Stefanis vždy dodržovali: naprostá oddanost kvalitě bez kompromisů. Třetí generace, Tiziano, po absolvování studia enologie a vinařství v roce 1958 na prestižní vinařské škole v Conegliano, začal vyrábět červená a bílá vína také v oblasti Piave Valley, nedaleko Benátek. Tato oblast mezi Jaderským mořem a Dolomity má půdu složenou z "caranto" – směsi bílé hlíny a minerálů. Zde, ve Fossalta di Piave, se nachází sídlo a sklepy vinařství. Dnes čtvrtá generace, Alessandro De Stefani, spolu s manželkou Chiara a syny Marcem a Paolem, vyrábí vína, která získávají vysoká hodnocení od nejdůležitějších světových průvodců, a to podle principů organického a biodynamického zemědělství, z velmi hustě vysazených starých vinic, zaměřujících se na původní odrůdy.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz