Le Marchesine Franciacorta Satén Brigantia
Kód: 659Související produkty
Detailní popis produktu
Franciacorta Satén Brut Millesimato - originální styl šumivého vína, který najdete jen v Itálii
Franciacorta Satén se vyrábí se stejnou tradiční metodou jako champagne (tedy druhotným kvašením v lahvi) a dovoleny jsou pouze odrůdy Chardonnay a PInot Bianco. Tato je pouze z hroznů Chardonnay.
Vinifikace
Jemé lisování celých hroznů a oddělením 1. a 2. frakce. Po statickém a fyzikálním oddělení moštu od nečistot za nízkých teplot probíhá inokulace vybraných kvasinek pro fermentaci v nerezových tancích za kontrolované teploty. Následuje stočení a snížení teploty na přibližně 10 °C, aby se zabránilo jablečno-mléčné fermentaci. Po přidání „tirážního likéru“, který obsahuje maximální množství 18 g/l cukru pro zvýšení jemnosti a „hedvábnosti“ vína, se víno plní do lahví, uzavře korunkovým uzávěrem a uloží do stohu pro sekundární kvašení.
Zrání v lahvích v průměru 36 měsíců
Charakteristika:
- Barva: Klasický odstín od korálu po jemně lososovou.
- Vůně: Výrazné tóny švestek, třešní, borůvek a moruše, doplněné vegetativními a kořenitými tóny, jako jsou kůra a mech. Zakončeno svěžími citrusovými prvky.
- Chuť: Vyvážená, s jemnou suchostí, kyselost a minerálnost v harmonii s obklopujícím alkoholovým profilem. Závěr zvýrazňuje červené ovoce, drobné lesní plody, koření a nádech lékořice.
Doporučení k podávání:
- Sklenice: Střední šířky.
- Teplota: 6–8 °C.
- Párování: Výtečné pro letní barbecue, carpaccia a roastbeef. Dobře se hodí ke kachním prsům s granátovým jablkem nebo uzenému masu. V zimním období doprovodí klasická jídla, jako je vařené maso s omáčkami.
Vinařství: Le Marchesine, Pasirano.
Apelace: DOCG
Odrůdy: Chardonnay
Ročník: 2020
Alkohol: 11,5 %.
Zbytkový cukr: 10 g/l.
Objem: 0,75 l.
Doporučená teplota servírování: 7–8 °C.
Vhodné k těstovinám, mořským plodům a prosciuttu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Le Marchesine byla založena Lorisem Biattou, který rozvinul rodinný podnik a vytvořil nejen vinařství, ale i koordinovaný projekt, který zajišťuje výrobu 400 000 lahví ročně. Lorisovi už několik let pomáhají jeho děti Alice a Andrea, kteří se podílejí na administrativě a pohostinnosti, které jsou nabízeny v nově otevřených prostorách.