Lison Classico DOCG
Kód: 626/202 626/203 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Znáte vína z odrůdy bílých hroznů Fruilano ? NE?
Lison Classico DOCG je označení pro výjimečná vína vyrobená v malé oblasti metropolitního města Benátek
Odrůda Fruilano je méně známou původní odrůdou bílých hroznů na vinohradech v oblasti LIson. Typické znaky ve vůni jako elegantní citrusové tóny a bílé květy, intenzivní chuť na patře.
Vinifikace
začíná přísným výběrem těch nejlepších hroznů Fruilano. Následně jsou hrozny jemně lisovány, tak aby se zabranilo oxidaci. Následně probíhá flotace – zaměřená na eliminaci nečistot – a skladování v ocelových tancích s řízenou teplotou s přídavkem vybraných kvasinek, které umožňují alkoholové kvašení.
Tato fáze trvá tři týdny při stálé teplotě mezi 14 a 15 °C. Nakonec se víno zraje v kontaktu s ušlechtilými kaly. Častá batonáž dává vínu bohatější aroma a intenzitu v chuti na patře, Typické vlastnosti klasického Lison D.O.C.G. z oblasti Portogruaro.
Po dosažení optimálního stavu zralosti se víno filtruje a lahvuje. Po minimálně dvou měsících nalahvuje
Vinařství Corte Bacaro, Veneto.
Vinařství Corte Bacaro se sídlem v Summaga di Portogruaro je soušástí původní oblasti, která se označuje jako classico a produkuje tradiční vína za splnění velmi přísných podmínek a kontrol.
Vinařství je součástí Consorzio Vini Venezia, které propaguje a chrání apelace D.O.C. Benátky, D.O.C. Lison-Pramaggiore, D.O.C. Piave a D.O.C.G. Lison

Charakteristika
- Barva světle slámově žlutá
- Buketelegantní citrusové tóny a bílý květy
- Chuť Plné tělo, dobrá struktura, intenzivní chut na patře, dlouhý a vytrvalý závěr.
Specifikace
Párování
- k rybám
- mořským plodům
- korýšům
- středně vyzralé sýry.
Doporučená teplota podávání: 10-12°C
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nabídka vín |
---|---|
Název vinařství: | Corte Bacaro |
Produktový název: | LIson Classico DOCG |
Apelace: | LIson DOCG |
Druh vína: | Bílé suché |
Alkohol: | 13 % |
Odrůda: | Fruilano |
Ročník: | 2021, 2023 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Představujeme vinařství Corte Bacaro
Corte Bacaro je rodinné vinařství založené v roce 2009 v Summaga di Portogruaro u Benátek. Jako každé benátské vinařství ztělesňuje kouzlo zemědělské rodinné tradice Benátska. Vinařství navazuje na tradici společnosti, kterou založil pradědeček v roce 1950, která si zakládá na kvalitě, surovinách a inovaci.
Vína sbírají ocenění v renomovaném benátském sektoru výrobců vína. Corte Bacaro je životním příběhem Sergia Bellia a jeho syna Mirko, který vytvořili a zdokonalil značku pro symbol kvality a vášně výroby vína.
Statek Corte Bacaro se nachází v benátském vnitrozemí ve velké nivě, která vede k moři, v městečku Portogruaro, ve vinařské oblasti Venezia DOC a Lison Pramaggiore DOC, kde vzniká víno Lison DOCG.
Všechny naše půdy mají optimální sluneční expozici, vhodné složení a strukturu, která se vyznačuje tím, že plodí houževnaté původní i nově vyšlechtěné odrůdy hroznů vinné révy.
Vinařství produkuje také známé a populární odrůdy, které se hojně pěstují v regionu Veneto jako jsou:
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Refosco, Merlot a odrůdy bílých hroznů jako Chardonnay, Pinot Grigio DOC, a typické regionální Tocai Friulano.
Ve vinařství najdete kvalitní šumivá vína včetně prosecco DOC a oblíbené frizzante.
Oceněný "Nejlepší sommelier světa 2007" pan Andreas Larsson udělil vzrušujícímu vínu Corte Bacaro Vinegia hodnocení 92 ze 100 bodů.
Oranžová vína a amforovaná vína jsou dva konkrétní typy výroby vína, na které se ve vinařství zaměřili:
obě pocházejí z vinařských postupů starověké tradice, kterou v Corte Bacaro znovu objevili, a zdokonalili je pomocí nejpokročilejších dostupných poznatků.
Oranžová vína jsou vyráběna z bílých hroznů a vinifikována v červených hroznech.
Vína v amfoře zrají v terakotových nádobách: hrozny se nechají kvasit v amfoře uložené do půdy. Hrozny jsou podrobeny maceraci na slupce a stávájí se základním prvkem pro konečný produkt.


